Skip to main content

KOSGEB Hibe Programından Faydalanmak için Gereken: Proje Örneği

KOSGEB’in verdiği hibe kredilerden faydalanmak için birçok KOBİ ve Girişimcinin ihtiyaç duyduğu doküman; İş Projesi. Sizlere ışık tutması amacıyla birkaç örnek proje derledik. Umuyoruz ki, yazımızın sonuna geldiğinizde sizlerin de bir projesi olacak.

Özel sektörde sekreter olarak çalışan 38 yaşındaki genç girişimci Cemile POLAT, KOSGEB’in desteğiyle iş eldiveni üretimi yapan bir imalathane kurma projesiyle KOSGEB’e başvurdu. KOSGEB’in, dolayısıyla Devlet’in desteğini hissetmenin yeni bir iş kurarken çok büyük bir güven verdiğini ve kendi işinin patronu olmak isteyen girişimciler için fırsat olduğuna değindi.

49 yaşındaki Hakan ERDEN, Almanya’da 18 yıl boyunca ikamet etti.Bu süre zarfında lisans ve yüksek lisans eğitimlerini tamamladı. Yurda döndükten sonraki 13 yılda, farklı sektörlerde çalıştığını belirten ERDEN, daha önce kendine ait bir işletmenin ekonomik krizden etkilendiğini ve kepenk kapattığını söyledi. Ülkemizde girişimcilerin yaşadığı en büyük sorunun ilk aşama olduğunu düşünüyorum, verilen girişimcilik kararları benim açımdan çok yararlı ve doğru. Çünkü işin nasıl yapılacağı bilinmezse mutlaka dükkanın kapısına kilit vurulur” dedi. ERDEN, KOSGEB’in sunduğu ddesteklerden faydalanarak Türkiye’de ki iş adamlarının uluslararası pazarlar ile bağlantılı iş yapmalarını sağlayacak bir dış ticaretle ilgili danışmanlık firması kurmak istediğini söyledi.

60 yaşındaki Sadri ÜMLÜ, Kültür ve Turizm Bakanlığından emekli olduktan sonra hediyelik eşya satışı yapan dükkanlarda çalıştığını dile getirdi. KOSGEB’in Hibe Kredi Desteğini duyduğunda aklına gelen proje; kıymetli taşlardan üretilen tespihleri, açmayı hedeflediği hediyelik eşya ve antika dükkanında satmak oldu.

Nihan(23) ve Ertan DAMAR(28) çifti, girişimcilik kursuna birlikte katıldıklarını söylediler. KOSGEB’in kredi desteğini aldıktan sonra, mobilya üretimi ve satışı yapmayı planlıyoruz”. Ertan DAMAR, uzun yıllardır babasının ofis mobilyası imalathanesinde çalıştığını belirterek; “Mobilya üreten imalathaneyi ben kuracağım, iç mimarlık mezunu eşim ise mağazamızda benim ve ekibimin yapmış olduğu ürünleri müşterilere tanıtarak satışını yapacak” dedi.

KOSGEB’in hibe desteğinden faydalandığı takdirde, kendine ait bir hayvan çiftliği açacağını söyleyen 36 yaşındaki genç girişimci Hatice ÖZÜM ise, asıl mesleğinin özel sektöre bağlı bir reklam şirketinde asistanlık olduğunu söyledi. Hayvan çiftliği açma fikrinin, Ankara’daki tavuk çiftliğinden etkilenmesiyle ortaya çıktığını söyleyen ÖZÜM; “Hayvanlara karşı büyük bir sevgim var” dedi.