Skip to main content

Yeni KOSGEB Hibe Destekleri

KOSGEB, işletmeleri ve girişimcilere destek olabilmek amacıyla mevcut destek programlarını değiştiriyor ya da yeni hibe destek programları oluşturmaya devam ediyor.Değişime uğrayan son destek programı, Yeni Girişimci Destek Programı oldu.

Yeni Girişimci Destek Programı

KOSGEB,kendi işini kurmayı hedefleyen girişimcileri Yeni Girişimci Destek Programı ile kuruluş masraflarını karşılayarak iş dünyasına dahil etmeyi planlıyor.Hibe desteği kapsamındaki Yeni Girişimci Destek Programı‘nda değişikliğe gidilerek 27 Bin Türk Lirası olan destek üst sınırı, 30 Bin Türk Lirası olarak belirlendi.

Yeni Girişimci Destek Programı; işletmenin kuruluşunda yapılan ya da yapılacak harcamalar için hibe desteği vererek karşılanmasını hedeflemektedir.Yeni Girişimci Desteği‘nden yararlanabilmek için girişimcilerin ve ya işletme sahiplerinin Uygulamalı Girişimci Eğitimi almak gerekmektedir.

Yeni Girişimci Destek Programında Desteklenecek Giderler Nelerdir ?

KOSGEB yeni girişimcilere Uygulamalı Eğitim Programında eğitimlerini başarıyla bitiren girişimcilerin iş planlarını sunmalarını istemektedir.Eğer iş planları ve ya projeleri onaylanırsa, KOSGEB girişimcilere aşağıdaki destekleri Yeni Girişimci Destek Programı kapsamında vermektedir.

  • İşletme Kuruluş Desteği ; 3 Bin Türk Lirası
  • İşletme Kuruluşunda İhtiyaç Olan Teçhizat, Makine, Ofis Donanım ve Yazılım Desteği; 15 Bin Türk Lirası
  • İşletme Giderleri Desteği; 12 Bin Türk Lirası
  • Sabit Yatırım Desteği; 70 Bin Türk Lirası

KOSGEB tarafından verilen 70 Bin liralık “Sabit Yatırım Desteği”nin 30 bin lirası hibe, geri kalan kısmı ise eşit taksit halinde ödenmek üzere geri ödemeli olarak verilmektedir.

KOSGEB Hibe Desteklerinden Nasıl Yararlanırım ?

KOSGEB hibe desteklerinden yararlanmak isteyen girişimcilerde, işletmelerde yönetmelikte belirtilen şartlar aranmaktadır.

  • En az ilkokul mezunu olmak,
  • 18 yaşını doldurmuş olmak,
  • KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı olmak,
  • KOSGEB’in hibe desteklerinden yararlanmak için, KOSGEB’in vermiş olduğu eğitimlerden başarıyla geçmiş olmak,
  • Eğitim sonrası iş projenizi KOSGEB Hizmet Müdürlüğüne teslim etmek,

Hibe Nedir ?

Bir malın ya da mülkün ücret alınmaksızın, beli bir bedel ödemeden devredilmesi ya da bağışlanması.

İçerik Kobi Portalı tarafından oluşturulmuştur. İzinsiz kullanılamaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.